achtergrond_header.jpg

WORD
DONATEUR!

NIEUWE HORIZON

churchstreet.jpg

In 2012 startte de Nieuwe Horizon een muziekproject met als doel om jonge mensen uit Ashbury cultureel te vormen, hen in groepsverband bezig te laten zijn en een zinvolle vrijetijdsbesteding te geven.

Er werden muziekinstrumenten aangeschaft: saxofoons, clarinetten,trompetten, trombones en drums. We stelden ons ten doel om met een 20-tal jongelui een orkest te vormen. De start was veelbelovend en er werd begonnen met de theoretische Algemene Muzikale Vorming. Daarmee kwamen de eerste problemen, want een flink aantal kinderen had hiervoor geen belangstelling en haakte al spoedig af.

Toen daar ook nog technische problemen met enkele instrumenten bijkwamen en we niet over voldoende instructeurs voor de verschillende instrumenten beschikten, werd de groep nog kleiner. Uiteindelijk bleef slechts een klein groepje over en leek het muziekproject een totale mislukking te worden.

Gelukkig bleven vier enthousiastelingen erg trouw de repetities bezoeken en onder leiding van de zeer gedreven en bekwame instructeur Jannie van Tonder, een befaamde jazz-muzikant, wordt er tot op de dag van vandaag wekelijks geoefend. Hopelijk ontstaat er op deze manier een orkest op iets kleinere schaal, bestaande uit 3 saxofoonspelers, 2 trompettisten en 1 trombonist.

Eén van die trouwe doorzetters is Stacey Lewis. Op 12 jarige leeftijd begonnen op de blokfluit en later vervolgend op de sopraan-saxofoon ontwikkelde zij zich voorspoedig. Ook wat zang betreft blijkt zij talent te hebben en een doorzetter te zijn. Haar droom is om zich op muzikaal gebied verder te ontwikkelen en daarvoor moet zij overstappen naar een andere middelbare school in Worcester. Ook wil zij als lid van de Ad Libitum-muziekschool zangtechnisch én instrumentaal op een hoger niveau komen, maar daarvoor ontbreken haar de financiële middelen.

De stichting Nieuwe Horizon heeft veel bewondering voor haar talent en doorzettingsvermogen en gaat dat belonen door haar financiëel te ondersteunen. Op 11 januari 2017 moet zij auditie doen op de nieuwe school in Worcester en hopelijk wordt zij daar aangenomen. Als dat inderdaad gebeurt, is zij zowel deel van het Muziekproject als ook van het Studentenproject van de Nieuwe Horizon !

Muziek1Muziek2