achtergrond_header.jpg

WORD
DONATEUR!

NIEUWE HORIZON

churchstreet.jpg

Kinderverkrachting en aanranding gebeurt op grote schaal in heel Afrika en Zuid-Afrika is bepaald geen uitzondering. In deze door mannen geregeerde maatschappij staat bestrijding van dit misdadig gedrag niet hoog op de prioriteitenlijst.

Maar daar begint- onder grote druk van diezelfde maatschappij - tóch verandering in te komen. Er ontstaan landwijd burger-initiatieven om te komen tot een verandering van denken rond dit onderwerp. Eén van die initiatieven is het zogenaamde Poppie-project. Door dit project worden kinderen bewust gemaakt van de volgende feiten:

  1. Je bent liefdevol gemaakt door God.
  2. Je bent uniek. Er is niemand zoals jij.
  3. Je bent waardevol en niet voor geld te koop.
  4. God houdt je veilig in zijn hand.
  5. Ook jongens kan dit overkomen. Een echte man beschermt vrouw en kinderen en zorgt liefdevol voor hen.

Dit spreekt Sanja van de Sande als mens, maar ook vanuit haar onderwijskundige achtergrond zeer aan en samen met een groepje gelijkgestemden bezoekt zij scholen in Montagu en het uitgestrekte achterland. Een dominee maakt deel uit van deze groep, maar ook vertegenwoordigers van Maatschappelijk werk.

Eerst is er een poppenkastspel om kinderen te laten zien wat er evt. met je kan gebeuren. De kinderen worden erop gewezen dat je niet moet toelaten dat mensen je aanraken op een manier, die jij niet wilt. Ook wordt uitgelegd hoe je hulp kunt vragen. Daarna krijgen de kinderen een door vrijwilligers handgebreid poppetje. Elk poppetje is anders om te benadrukken, dat elk mens uniek is. Via de “Waardevol voor Jezus” presentatie wordt met behulp van posters nogmaals de boodschap herhaald en ingeprent. Daarna wordt het “Dit is mij lijfie-lied” gezongen en spreekt dominee Reggie Boesak een slotgebed uit.

Bijzonder is, dat de poppetjes gebreid worden door mensen van allerlei rangen en standen. Van oudere mensen in het bejaardenhuis van Montagu tot bekende en totaal onbekende mensen in Nederland, die ook graag hun medewerking verlenen om dit kwaad uit te roeien of op z’n minst terug te dringen. Door ondersteuning van sponsoren uit Nederland kan wol worden gekocht. De kinderen krijgen na afloop een zakje chips en informatieve pamfletten. Ook de ver afgelegen scholen worden bezocht, zelfs tot 70 km buiten Montagu!

Poppieproject1Poppieproject2